بعد تعریف مفاهیم مرتبط با بازاریابی پزشکی و مزایای آن نوبت آن رسیده است تا بهترین روش های بازاریابی پزشکی را برای شما بازگو کنیم .
همانطور که میدانید دنیای امروز دنیای پر از رقابتیست. تمامی کسب و کار ها در هر حوزه ای برای درآمد زایی بیشتر و جذب مشتری بیشتر می بایست رقبای خود را پشت سر گذاشته تا کسب و کار موفقی داشته باشد . یکی از راه های رقابت و پیشی از رقبا وارد شدن در دنیای بازاریابی می باشد .
حوزه پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست و امروزه شاهد روش های بازاریابی پزشکی و ظهور بازاریابان در این حوزه می باشیم . در این مقاله سعی نمودیم بهترین روش های بازاریابی پزشکی را به
نکته بسیار مهم که نباید فراموش کنیم این است که فرض کنیم بیمار یا مشتری را به مرکز درمانی خود هدایت می کنیم ولی چه اتفاقی می افتد اگر پرسنل ما به درستی با بیمار برخورد نکنند؟ عملا می توانیم بگوییم تمام هزینه و وقتی که بابت بازاریابی انجام داده ایم هدر رفته است.
پس لطفا به پرسنل درمانی خود بسیار توجه داشته باشیم و بدانیم پرسنل درمانی ما می توانند بهترین و یا بدترین بازاریابان مجموعه ما باشند.
بهترین روش های بازاریابی پزشکی
یکی از اولین مهارت های ارتباطی در برخورد با بیمار، لبخند زدن است. اما چرا لبخند زدن را در مرکز درمانی تبدیل به فرهنگ نمی کنیم؟
شاید الان در ذهن خود می گویید: “ما هر چه می گوییم فایده ای ندارد و گوش نمی کنند. هر چه تذکر هم می دهیم فایده ای ندارد. چون بعضی ها آنقدر درآمد بالایی دارند که اصلا به صحبت ما توجه نمی کنند و بعضی هم حقوق پایین خود را بهانه می کنند و حاضر نیستند این کار را انجام دهند.”
بهترین روش های بازاریابی پزشکی
دنیای امروز، دنیای خلق تجربه متفاوت است. اگر به حدود ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم که امروزه اکثر خدمات و محصولات در کشور ما وجود دارد و این یعنی رقابت سخت تر بین تمام رقبای بازار.
خدمات درمانی نیز از این قائله مستثنی نیست. برای مثال، در بسیاری از بیمارستان ها دستگاه های تصویربرداری پیشرفته وجود دارد و اختلاف فاحشی بین خدماتی که مراکز درمانی به بیمار می دهند وجود ندارد.
بنابراین تفاوت بین مراکز درمانی، دقیقا تجربه متفاوتی است که بیمارستان یا مرکز درمانی برای بیمار و یا خانواده بیمار خلق می کنند.
بهترین روش های بازاریابی پزشکی
یکی از موارد بسیار مهم که کمتر می بیینم به آن توجه شده است، بازخورد گرفتن از بیمار است. فکر می کنید بهترین کسی که می تواند کسب و کار شما را نقد کند چه کسی است؟ قطعا بیمار یا مشتری بهترین نقد کننده به مجموعه ما است. زیرا او خدمات یا محصولات ما را انتخاب کرده است و قطعا دوست دارد ما رشد و پیشرفت کنیم.
پس چرا از این مورد غافل می شویم؟ نگران نباشید، دلیلش را می دانیم. دلیلش این است که شیندن نظرات مشتری ها کار سختی است. خیلی سخت!! این که حاضر شویم نظرات منفی راجع به خود یا کسب و کار خود را بخوانیم واقعا سخت است. شکی در آن نیست. اما لازم است بدانیم برای تبدیل شدن به بهترین ها، نیاز است که نظر مشتری را بدانیم.
بهترین روش های بازاریابی پزشکی
همان طور که در بخش قبل هم اندکی به آن به عنوان یک روش کارآمد در خلق تجربه متفاوت برای بیمار اشاره کردیم، پیگیری کردن بیمار می تواند یکی از این عوامل باشد.
اما واقعیت این است که پیگیری کردن یک مشتری بعد از خرید، در واقع جزئی از بازاریابی است. در علم بازاریابی می گویند بازاریابی قبل از شروع ساخت یک محصول یا خدمت استارت می خورد و تا مرحله ای که محصول و خدمت از بین نرفته است، ادامه پیدا می کند.
بنابراین باید توجه داشته باشیم که بازاریابی اصولی و صحیح که به درآمدهای خیلی بالا ختم می شود تا مرحله ای که مرکز درمانی ما فعالیت دارد، ادامه پیدا می کند. پس، از این موضوع غافل نشویم که چگونه می توانیم مشتری را برای خدمات بعدی به سمت خود بکشانیم.
امروزه فضای مجازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است و وقتی آمار حضور افراد را در شبکه های اجتماعی می بیینم متوجه می شویم که یک پتانسیل بزرگ در برابر ما قرار گرفته است که اگر بتوانیم به خوبی از آن استفاده کنیم قطعا در درآمدزایی و جلب توجه مشتریان و بیماران کمک کننده خواهد بود.
توضیح درباره شبکه های اجتماعی بسیار زیاد است و قطعا در این مقاله، نمی توان به آن ها اشاره کرد. اما خوب است یک نکته را فقط مد نظر داشته باشیم که شبکه های اجتماعی علی رغم پتانسیل بالای خود، یک عیب بزرگ دارند و آن هم ناپایدار بودن آن ها است. شاید یک شبکه اجتماعی در کشور بسته شود و مرکز درمانی و خدماتی، بسیاری از مشتریان بالقوه خود را از دست بدهد.
بهترین روش های بازاریابی پزشکی